Az orvos válaszol

<< vissza

Szülés utáni hízás!

2008 októberében hoztam világra a kislányomat és 58-60 kg-al jöttem ki a kórházból, ezzel a súllyal lettem terhes. Még mindig anyatejes a kislány, és azóta felszedtem 8 kg-ot! Mitől lehet ez? Milyen vizsgálatokat lehetne tenne? Lehet hogy hormonzavar áll emögött?

Valószínű, hogy a hízás hátterében a kisbaba érkezése miatt megváltozott napirend és életmód áll. Ilyenkor az anyukák szinte teljesen a babára koncentrálnak, magukról elfelejtkeznek és gyakran egészségesen és megfelelő időben táplálkozni sem jut idő. Korai lenne még hormonális betegségre, részletes kivizsgálásra gondolni. Próbáljon meg előre tervezni, ha a baba már alszik, egészséges ételekkel előre készülni másnapra, amit másnap csak meg kell melegíteni. Ha napközben a baba alszik, komótosan, lassan étkezzen, ne csillapítsa éhségét kalóriadús nassolnivalókkal.

Minden nap menjenek sétálni, már napi fél óra sokat jelent. Arra viszont figyeljen oda, hogy a szoptatás miatt ne kezdjen fogyókúrázni, elég "csupán" egészségesen élni, így is leolvadnak a kilók, csak lassabban. A hirtelen fogyás hatására ugyanis a zsírszövetben tárolt toxinok, vegyszerek, nehézfémek kioldódnak és az anyatejbe jutnak. Ha a szoptatás befejezése után sem sikerül visszanyerni a régi formáját, keressen fel táplálkozástudományban jártas orvost.

Dr. Boros Miklós − Vital Balance Életmód Központ