Hévízi kúra

Hévíz kúra - mozgásterápia

A tartós és egészséges fogyás elengedhetetlen feltétele a rendszeres testmozgás. Azonban nem mindegy, hogy egy túlsúlyos ember milyen mozgásformát választ, a hirtelen megnövekedett fizikai igénybevétel többet árt, mint használ.

Hévíz fogyókúrás programcsomag-ajánlatai általában orvosi állapotfelméréssel kezdődnek, ezt követően állítják össze a szakemberek a javasolt mozgásformákat, diétás étrendet és kiegészítő masszázskezeléseket. Emellett a hévízi programok között emellett számtalan sportolási, vagy aktív kikapcsolódási lehetőséget találunk.

A legkímélőbb testmozgás a nagy súlyfelesleggel rendelkezőknek a rendszeres, gyors tempójú séta. Erre Hévízen és környékén számtalan lehetőség van, a város mediterrán mikroklímája nem csak testünket, hanem a lelkünket is felfrissíti.

Haladó sétálók kipróbálhatják a nordic walkingot is, itt egy speciális túrabot segítségével hosszabbakat lépünk, és egyfajta dinamikát, ritmust adunk a járásunknak. Hévíz környékén több túraútvonal is van nordic walkingosok részére, és szervezett, csoportos túrázákon is részt vehetünk.

Ajánlott mozgásforma még az úszás, vagy a víz alatti torna, aquafitness, erre is van lehetőség a Hévízi tó vízében. Fontos, hogy a Hévízi tóban egyszerre csak 30 percig tartózkodjunk, mert különben nagyon kimerítjük a szervezetünket.

Aki csak pár kilo súlyfelesleggel rendelkezik, bátran biciklizhet, Hévízről kerékpárral könnyen megközelíthető a közeli Keszthely és a Balatoni Bringakörút, de akár a környékbeli egyéb gyógyfürdőket is felfedezhetjük két keréken.

A futáshoz ne salakos pályát vagy betonozott járdát válasszunk, sokkal üdítőbb a túraútvonalak valamelyikén futni. Fontos, hogy minden sporttevékenység előtt bemelegítsünk, a végén pedig lenyújtsuk az igénybevett izmokat.

Figyeljünk arra, hogy megfelelő cipőt, ruhát viseljünk, egy rosszul megválasztott lábbeli könnyen balesetet okozhat.