Hévízi kúra

Hévízi kúrákról szóló cikkünk elkészítéséhez a Hévíz portál munkatársai nyújtottak hasznos szakmai segítségét.

Hévíz nem csak a mozgásszervi megbetegedésekre kínál számtalan lehetőséget, hanem fogyókúrás programmal, wellness és sportlehetőséggel is várja a látogatókat.

A zala megyei kisváros gyógyvíze, iszapja a reumás panaszok mellett kitűnő gyógyír a sportban megfáradt izmokra, és tökéletes kiegészítője bármilyen fogyókúrának. A túlsúllyal küszködők részére az úszás az egyik legtöbbször javasolt mozgásforma, hiszen kíméli az izületeket.

Hévízi tó pedig télen-nyáron lehetőséget biztosít a szabadtéren való úszáshoz, a tó víze nyáron 38 fokos, télen sem hűl 24 fok alá. A tó feletti vékony páraréteg jótékony hatással van a légzőrendszerünkre, úszás után a tó körüli erdőben vagy parkban sétálva igazi, friss oxigénnel teli levegővel frissíthetjük a fel a szervezetünket. Az úszás mellett számtalan egyéni vagy csoportos víz alatti gyógytorna programból vagy vizi-aerobikból választhatunk, majd szaunázással tehetjük teljessé a napot. A mozgásban elfáradt testnek igazi felüdülés egy méregtelenítő vagy aromaterápiás masszázs. A Hévizi tó víze nem csak kívülről, hanem belülről is támogatja a szervezetünket, ivókúraként használva emésztési problémáinkat kezelhetjük vele.

hévízi szállodák különböző salaktalanító és fogyókúrás programcsomaggal várják a látogatókat, ahol a vízben való mozgást kiegészítik táplálkozási tanácsokkal, és persze egyéb sportlehetőségekkel is. A környéken erdők-mezők között biciklizhetünk vagy túrázhatunk, nagyon népszerűek a nordic walking túrák valamint a lovastúrák is. A jelentős túlsúllyal küzdőknek az úszás mellé intenzív sétaprogramokat ajánlanak, a hévízi mikroklíma por és allergénmentes levegőjével nem csak a testünket, de a lelkünket is felrázza.

A sikeres fogyókúrához nem csak a testi, de a lelki felfrissülés is adott Hévízen, a tóban, a tavirózsák között úszva sokkal könnyebbnek érezzük a mozgást, de az ezernyi virággal beültetett sétányon is sokkal üdítőbb futni, nordic walkingolni, mint egy salakos pályán. A kerékpáros és túraútvonalakon pedig távol a városi környezettől, hamisítatlan természeti környezetben szabadulhatunk meg mind a felesleges kilóinktól, mind a nyomasztó gondolatainktól.